Хоче працювати в Україні: франківець здобув “срібло” на Міжнародній олімпіаді з фізики

  • У Швейцарії завершилася 52 Міжнародна фізична олімпіада, яка вже другий рік поспіль відбувалася дистанційно.

    Українська команда, яку представили п’ять школярів, стала однією з 77 команд, які були допущені міжнародним комітетом до участі в олімпіаді. У змаганнях взяли участь 368 школярів із різних країн світу. Юні українці здобули одну срібну, три бронзових медалі та Почесну грамоту.

    Срібним призером став Андрій Никифорчин, випускник ліцею ім. Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради.

  • Протягом двох місяців, що передували олімпіаді, українських школярів інтенсивно готували найкращі вчителі та науковці-фізики з усієї України. В Україні змагання відбувалися на базі факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

    Андрій Никифорчин – один із найбільш успішних учнів ліцею імені Миколи Сабата, адже він брав участь в олімпіадах з математики та фізики різного рівня, разом із Діаною Зазубик, ученицею ліцею №5, був переможцем всеукраїнської інтернет-олімпіади з фізики.
     
    Андрій виростав звичайним хлопчиком, у ранньому дитинстві навіть забіякою з хлопчачими інтересами, «війнами», із задоволенням складав «лего». Згодом у школі глибоко вникав у життя світу рослин і тваринного світу, вивчав ботаніку, потім – біологію.
     
     
    Поштовхом до глибшої зацікавленості природничими дисциплінами стало знайомство з астрономією, із цим дивовижним зоряним світом, у який увів юнака вчитель Віктор Янишин. Дуже подобається Андрієві також математика, з якою він вирішив пов’язати своє життя та наукові інтереси.
     
    Наразі зі ще більшим нетерпінням в ліцеї очікують результатів участі талановитого юнака в Міжнародній астрономічній олімпіаді, яка відбудеться в серпні в Грузії.
     
    Андрій Никифорчин уже став студентом славного Ягеллонського університету, обравши для себе улюблену математику. Вибір, щоправда, був непростим, адже роздумував хлопець і над професіями фінансового аналітика, фізика, програміста. А ще, може, захочеться вивчати й дивовижну астрономію.
     
    Для молодого й здібного випускника відкриваються всі можливості. Проте Андрій знає, що, здобувши гідну освіту, працювати буде в Україні, розвивати її науку і технології.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!