6000 доларів за незаконний перетин кордону: на Прикарпатті затримали підозрюваного

  •  
    За винагороду керівник Івано-Франківського туристичного агентства організував канал нелегального виїзду за межі кордону чоловіків призовного віку, які підлягали мобілізації.
     
    Правоохоронці затримали фігуранта після отримання коштів. Йому вже повідомлено про підозру, а суд обрав запобіжний захід.
     
    Злочинну схему прикарпатця задокументували співробітники Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в області, за співпраці з Управлінням СБУ в області та Головним оперативно-розшуковим відділом 31 прикордонного загону. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Окружна прокуратура міста Івано-Франківська.
     
    Про це повідомляє поліція області, пише “Галицький кореспондент”.
     
    В ході оперативних заходів правоохоронці встановили, що 50-річний мешканець обласного центру, керівник місцевого туристичного агентства, налагодив канал нелегального виїзду за кордон військовозобов’язаних, які підлягали мобілізації. За сприяння в перетині державного кордону з одного призовника правопорушник мав отримати винагороду у розмірі 6 тисяч доларів.
     
    16 вересня правоохоронці затримали фігуранта в Закарпатській області після отримання ним 6 000 доларів США за перевезення через державний кордон України особи призовного віку.
     
    В ході проведених обшуків за місцем проживання затриманого та у приміщенні туристичного агентства правоохоронці вилучили гроші, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та документацію.
     
    Фігуранта незаконної схеми затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.
     
    За незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
     
    Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В межах досудового розслідування проводяться заходи щодо встановлення інших спільників злочину та перевіряється причетність затриманого до вчинення аналогічних злочинів.

    Читайте також: На Калущині поліція викрила псевдоволонтера, який привласнив понад мільйон гривень

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!