В Івано-Франківську розпочала роботу Третя Осіння Школа юних біохіміків

  • Сьогодні, 6 листопада, на базі Інституту природничих наук відбулася Третя Осіння Школа юних біохіміків “Біомолекули живого організму: вітаміни та поліфеноли”.

    У роботі школи взяли участь учні загальноосвітніх навчальних закладів Івано-Франківська та області.  Вступне слово виголосив завідувач кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор біологічних наук, професор  Лущак В.І.

    Такий захід уже втретє організовує колектив кафедри біохімії та біотехнології Інституту природничих наук. Попередні дві школи, які проводилися у 2013 та 2014 роках, виявилися досить ефективними та цікавими.

    “Протягом двох днів учні-старшокласники матимуть можливість ознайомитися з роботою кафедри біохімії та біотехнології, працюватимуть у наших лабораторіях. Учасникам читатимуть лекції викладачі кафедри, які працювали за кордоном, мають багато публікацій у міжнародних фахових виданнях. Ті, кому сподобається Школа, зможуть продовжити співпрацю з нашою кафедрою у Малій академії наук, надалі учні, яким близькі біологічні науки стають нашими студентами”, – зазначив Володимир Лущак. – Єдине, що нам зараз заважає – це думка, що Прикарпатський університет не здатний надавати якісних освітніх послуг. Я не погоджуюся та категорично заперечую це. Оскільки знаю, що наші випускники на рівні конкурують з випускниками Московського університету імені Ломоносова, університетами Києва, Варшави та ін. Ми готуємо конкурентноспроможний «матеріал».

    Стосовно фінансування  професор  Лущак В.І. зазначив, що тільки лінивий не здатний забезпечити себе у цей час. Щороку кафедра публікує до десяти статтей у міжнародних виданнях. Тільки одна з них коштує більше однієї тисячі доларів. Є ще багато інших варіантів співпраці. Немає ресурсів тільки лінивий, переконаний  доктор Лущак.

     

    IMG_6086 IMG_6090 IMG_6093 IMG_6107 IMG_6124 IMG_6125 IMG_6131 IMG_6138 IMG_6145 IMG_6151 IMG_6157 IMG_6159

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!