Київський завод шампанських вин пояснив зміну назви відомого напою

  • Київський завод шампанських вин вирішив розтлумачити вибір назви для власного алкогольного напою, без якого не уявляють собі новорічне застілля більшість українців.

    “Ми намагалися запобігти змінам, зверталися до відповідних органів, просили виключити марку із заборони, але марно – ТМ «Советское Шампанское» повинна була припинити своє існування.
    Зміни у назві не всі сприйняли однозначно. Ми отримали багато листів із співчуттям та пропозиціями. Оскільки питання пов’язані зі зміною назви хвилюють багатьох, ми вирішили відповісти на них:

    1. Чому марку не перейменовано на «Светское Шампанское»? ТМ «Светское Шампанское» вже досить тривалий час існує на ринку ігристих вин і виробляється іншою компанією.

    2. Чому ми не змінили назву на «Українське» або «Київське»? Ми виробляємо чудові марки «Українське» та «Наш Київ» вже близько 20 років. Це кращі марки на всьому пострадянському просторі!

    3. Чому не вдалися до українських назв? ТМ «Советское Шампанское» наше підприємство виробляло в період з 1954 року по 2015 рік (61 рік). Весь цей час марка була найпопулярнішою, як в радянські часи, так і в Незалежній Україні, не дивлячись на мову написання. Тому, змінюючи назву популярного бренду на «Советовское Шампанское», ми залишили мову оригіналу.

    4. Чому не «АнтиСоветское»? ТМ «Советское Шампанское» – лідер з продажів ігристих вин в Україні. 2015 рік – не виключення. Його назва ніколи не викликала негативу у споживача. Ми не хочемо, щоб прихильники марки «Советское Шампанское» вирішили, що ми радикально і навмисно змінили наше ігристе. Додаючи префікс «анті» ми віднімаємо нашого постійного споживача.

    5. Що таке «Советовское» і з чим його їдять, або точніше, коли п’ють? Назва «Советское» походить від слова «Совет», що, в свою чергу, має два значення: «Совет» (укр. Рада) як колегіальний орган влади, наприклад Верховна рада, і «Совет» (укр. Порада) як пропозиція, вказівка як діяти в яких-небудь обставинах, допомога добрим словом у скруті.
    Щоб прибрати смислове навантаження першого варіанту, що асоціюється з радянським минулим, ми зробили акцент на іншому значенні, а саме на «Пораді». Тому і створили фантазійне слово «Советовское», – пояснили у прес-службі Київського заводу шампанських вин “Столичний”.

    Нагадаємо, назву популярного напою «Советское шампанское» змінили через декомунізацію.

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!