В Івано-Франківську організували пересувну виставку про життя Блаженного Григорія Хомишина

  • Нещодавно в Івано-Франківській обласній універсальній наукові бібліотеці ім. І. Франка відбулось відкриття пересувної виставки “Блаженний Григорій Хомишин у релігійно-церковному та глядацько-культурному житті України”.

    Її організував Єгрешій Олег Ігорович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доцент кафедри церковного мистецтва та гуманітарних наук, директор Інституту історії Церкви Івано-Франківського богословського університету імені св. Івана Золотоустого, інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

    Крім самих світлин, які розміщенні на трьох банерах, до уваги відвідувачів представили також зібрані текстові матеріали: книги, послання, публікації з різноманітних часописів і періодик.

    «Мета цієї виставки – ще раз привернути увагу до непересічної постаті Блаженного Григорія Хомишина», – каже п. Олег. За його словами вона вже побувала в Івано-Франківському богословському університеті, Медичній академії та Прикарпатському національному університеті. Студенти та професори цих навчальних закладів вже мали нагоду послухати про особу останнього Станіславівського єпископа та наочно побачити фрагменти з його життя.

    «Оскільки ми живемо в час візуалізації, дуже важливо є показати громадськості наочно особу Владики Григорія. Він був нашим, Станіславівським єпископом, про якого ми ще дуже мало знаємо», – говорить п. Олег та зізнається, що ця виставка є черговим кроком на великому шляху дослідження особи Блаженного.

    В свою чергу, Андрій Королько, кандидат історичних наук, каже, що в свій час Владика Григорій користувався великою цікавістю як серед громади міста, так і серед різних періодичних видань. «Коли Владика Хомишин вступав на престіл Станіславівської єпархії, очевидці стверджують, що всі балкони центральної частини міста були уквітчані квітами, а народ гучно вітав свого Архієрея», – твердить науковець.

  • Пересувна виставка “Блаженний Григорій Хомишин у релігійно-церковному та глядацько-культурному житті України” перебуватиме в обласній бібліотеці впродовж кількох днів, а далі її демонструватимуть в інших закладах міста.

    Нагадаємо, У Франківську відбудеться фестиваль “Вгору серця”

    IMG_9879 IMG_9881 IMG_9893

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!