Війна є тільки частиною конфлікту, який триває в Україні, – Юрій Бутусов

  • Сьогодні, 21 серпня,  головний редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов відвідав Івано-Франківськ, де зустрівся з громадськими активістами, журналістами та мешканцями, яким цікава тема гібридної війни.

    Оглядач видання “Дзеркало тижня” переконаний, що війна в Україні формує її як державу, яка повинна надалі потужно розвиватися. Юрій Бутусов порівняв Україну із Білорусією. Мовляв, Путін би швидше мав почати війну з ними, і виграв би її. Але він цього не зробив, бо бачив, що Україна некерована. Проте війна є тільки частиною конфлікту, який триває в Україні.

    Читайте також: Українці дискутують: йде гібридна війна, чи оголошений гібридний мир?

    Юрій Бутусов акцентує, що в Україні дуже багато джерел інформації. З одного боку це панічні, замовні та неперевірені думки, а з іншого – це велика кількість інформації. Крім того, він підкреслив, що в нас завжди було багато дрібних проукраїнських партій, які розпадатися і змінювалися, натомість проросійські сили були об’єднані та сильні.

    “Розуміння свободи та захисту своїх прав змінювалося. Люди не розуміли для чого так багато партій, для чого потрібно багато читати, для чого коментування та просування своїх проблем. Багато людей залишаються зі своїми проблемами наодинці. Тільки зараз вони вчаться об’єднуватися, таким чином формується громадськість, яка стане базовою для створення держави”, – розповідає Юрій Бутусов.

  • Також він акцентує на тому, що багато людей зараз не бачать своєї реалізації в межах України. Тому нація має виклик, експеримент: чи вдасться їй створити саме таку державу?

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!