На мене тиснуть, бо я кажу те, що думаю, – директриса франківської школи № 3

  • Сьогодні, 18 вересня, до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа прийшли батьки дітей, котрі навчаються в школі №3 з російською та польською мовами викладання.

    Вони обурені звільненням з посади директриси цієї школи, яка сама написала заяву на звільнення. За словами батьків, на Світлану Долгову чинився тиск з боку департаменту освіти. У міській раді заперечують.

    Руслан Марцінків зазначив, що ситуація з нападами батьків на директора Департаменту освіти та науки Ігоря Смаля, який був під ДАП і “стріляв сєпарів”, є недопустимою.

    Далі міський голова закликав усіх до толерантності та попросив батьків не виносити такі речі на загал і все попередньо обдумувати.

    “Ми зараз на певний період часу лишаємо в.о., вибачте, кричіть “Ганьба!” чи не кричіть. Ще раз кажу – до пані Світлани у мене немає претензій, вона гарний управлінець”, – сказав мер.

    Після цього на захист Світлани Долгової виступила юристка школи, яка запитала, чому порушили терміни реагування на заяву і чому наразі немає змін у шкільних документах, в тому числі – у штатному розписі.

    Директор департаменту правової політики Івано-Франківської міської ради Надія Кедик, в свою чергу, заявила, що заява на звільнення була написана 11 вересня, а вже 13-го її відкликали, що й спричинило юридичну плутанину.

    “Нехай працює. Але буде компроміс, а не так, що одна сторона сказала, а друга робить”, – додав міський голова, після чого дав слово директору школи.

    “Мені шкода, що ми зібралися в цій залі, адже раніше питання завжди вирішувались у стінах школи. Але я відчувала тиск на себе – як директор, як людина і як жінка. Мене покарали за те, що я говорю те, що думаю. А моя заява – це було емоційне рішення”, – висловилась Світлана Долгова.

    Вона додала, що уже жалкує про свою заяву, а інтерв’ю ЗМІ не давала, бо “канали покажуть лише те, що хочуть”.

    Читайте продовження:

    Світлана Долгова буде виконувати обов’язки  директора школи №3

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!