Обласна рада звертатиметься до президента, генпрокурора, міністра оборони щодо об’єктивного розслідування справи Романа Ілитчука

  • Сьогодні, 26 травня, відбувається перше пленарне засідання сесії Івано-Франківської обласної ради.

    Обласна рада звертатиметься до Президента України, Генерального прокурора Юрія Луценка, Міністра оборони та Міністра внутрішніх справ щодо забезпечення неупередженого та об’єктивного розслідування кримінального провадження відносно учасника АТО Романа Ілитчука.

    Нагадаємо, житель села Микуличин Яремчанського району, захисник України Роман Ілитчук може стати жертвою свавілля правоохоронців.

    За даними органу досудового розслідування Роман Ілитчук під час патрулювання, нібито, вчинив замах на вбивство лейтенанта поліції Івана Ігнатківа у вигляді вогнепального поранення лівої ноги.

    Поліція встановила, що обвинувачений намагався припинити вчинення працівниками місцевої поліції хуліганських дій у громадському місці. До того ж, вищевказані працівники поліції перебували у нетверезому стані. Сьогодні є великі сумніви у неупередженості досудового розслідування, що проводиться по відношенню до Романа Ілитчука.  Досудове розслідування має виключно однобічний характер з обвинувальним ухилом. Це пояснюється тим, що у повній мірі не враховані письмові матеріали, які свідчат про про позитивну оцінку цього учасника АТО.

  • Тому, зважаючи на завідомо упереджене ставлення до підозрюваного прикарпатця, з метою забезпечення ефективного досудового розслідування кримінального провадження та його судового розгляду, депутати вважають доцільною передача матеріалів провадження іншому органу досудового розслідування і суду.

    Нагадаємо, Продовжується протест на підтримку бійця Романа Ілитчука: прокурор не готовий коментувати ситуацію.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!