Прокурор просить для Жовніра заставу у розмірі 4 мільйонів гривень

  • Начальнику відділення Фонду держмайна в Івано-Франківській області Зіновію Жовніру, якого днями затримали на хабарі, обирають запобіжний захід та визначають розмір застави.

    Після перерви, оголошеної для проведення медичного обстеження підсудного, засідання продовжили.

    Розглянувши всі матеріали, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

    Прокурор просить визначити заставу у розмірі 4 мільйонів гривень, що становить 2758 мінімальних заробітніх плат.

    Захисник поцікавився, чим обгрунтований такий розмір застави. Прокурор пояснив, що сума враховувалася, зважаючи на майновий стан підсудного, а також суми хабаря.

    Захисник поцікавився в прокурора, чи є докази того, що хабар мав бути саме підсудному. Особа, яка принесла гроші наче б то до Жовніра, з грошима і пішла, переконують захисники.

    “Суд повинен перевірити обґрунтованість підозр”, – наголошує захист Жовніра. Просить суд пред’явити підтверджуючі дані та факти. Захист при визначенні міри запобіжного захисту просить врахувати стан здоров’я підозрюваного. Він критичний: вчора і сьогодні викликали швидку. А відтак недоцільно обирати суворий запобіжний захід.

    Зіновій Жовнір каже, що не міг вплинути на продаж. “Його обирає комп’ютер. Яку би я мав з того вигоду? До мене багато хто підходив – я всіх виганяв”,  – каже підсудний.
    “В мене серце розривається, як бачу ту несправедливість”, – в сльозах завершив промову Зіновій Жовнір.
    Суд пішов у нарадчу кімнату для прийняття рішення про міру запобіжного заходу.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!