Фракція УКРОПу в Івано-Франківській міськраді вимагає від мера і його партії повернути у бюджет 5 млн гривень витрачених на власний піар 

  • Фракція УКРОПу в міськраді вимагає від мера і його партії повернути у бюджет 5 млн, витрачених на власний піар.

    Про це йдеться у зверненні фракції, яке зачитав на сьогоднішній сесії Івано-Франківської міськради депутат “УКРОПу” Мстислав Тарас.

    Наводимо текст звернення повністю.

    “На Івано-Франківському інформаційному сайті «КУРС» 27 січня 2017 року опубліковано незалежне журналістське розслідування лауреатки Всеукраїнських конкурсів журналістських розслідувань Марії Гаврилюк, з якого можна зробити висновок про використання 5 мільйонів гривень бюджетних коштів на піар та рекламу міського голови Руслана Марцінківа та його політичної сили – партії ВО «Свобода».

    В розслідуванні мовиться: «Руслан Марцінків – перший міський голова Івано-Франківська, який системно і свідомо витрачає міський бюджет на рекламу себе особисто і партії, до якої належить.

    Висвітлення діяльності міської влади, підтримка ЗМІ чи проведення патріотичних заходів – під такими приводами минулого року в Івано-Франківську витратили з бюджету понад 5 млн. З цих коштів виділили 3,8 млн гривень на комунальні ЗМІ, решту – на рекламу мера Руслана Марцінківа та його партійної команди в приватних ЗМІ та на агітаційні заходи».

    Раніше до аналогічних висновків про нецільове використання бюджетних коштів громади міста Івано-Франківська на піар партії влади в Івано-Франківську – ВО «Свобода» та міського голови Руслана Марцінківа в своєму розслідуванні прийшла і активістка Наталія Сербин.

    Переконані, що в умовах війни з агресором на Сході України, недофінансування медицини та освіти, зокрема харчування школярів молодших класів, невирішених соціальних проблем, таке нецільове використання бюджетних коштів є ганебним.

    В зв’язку з наведеним вище, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, вимагаємо, щоб міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та міська організація партії ВО «Свобода» повернули до міського бюджету 5 мільйонів гривень, які вони використали на власний піар”, – йдеться в тексті.

    Міський голова заяву не прокоментував та не поставив на голосування сесії, як того вимагали автори, а перейшов до формування порядку денного засідання сесії.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!