В Івано-Франківську зросла кількість хворих на пневмонію

  • Сьогодні, 25 березня, о 16:00 міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків знову розповів про стан справ у місті під час карантину.

    Мер міста повідомив, що уже певна частина допомоги надійшла в регіони від держави. Однак до міських закладів поки не надійшла. місто очікує на додаткові експрес-тести. 

    “Очікуємо, що до вечора допомога надійде”, – каже мер. 

    Також має запрацювати обласна лабораторія, для діагностування захворювання на місці. Мер додав, що працює над тим, щоб така лабораторія була ще й у місті.  

    До слова, Уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня. 

    Щодо осіб, у яких підозра на коронавірус, то ситуація не змінилася. Також досі чекають результати жінки з Чернієва, яка нещодавно померла. 

    “Статистика за день не змінилася. Як було вранці 27 людей з підозрою у обласній інфекційній лікарні, так і є наразі. Не змінилися і випадки, 5 випадків зафіксовано, як і було”, – каже мер. 

    За словами мера, у Івано-Франківську зросла кількість хворих на пневмонію. Тільки за останню добу до Центральної міської клінічної лікарні поступило 12 важких пацієнтів, а ще два в Міську клінічну лікарню. 

    “Є тенденція до зростання. Наразі у центральній міській клінічній лікарні на стаціонарі перебуває 42 людини, а в Міській клінічній лікарні – 19. Будемо робити експрес-тести”,  – каже міський голова.  

    Нагадаємо, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

    Водночас Івано-Франківщина отримала тести для виявлення коронавірусу

    19 березня в Івано-Франківську виявили перший випадок захворювання на коронавірус. Жінка померла в інфекційній лікарні. Їй було 56 років. Згодом виявили ще один випадок захворювання на Прикарпатті. Жінка, жителька Тисмениці, приїхала з Франції.

    Через поширення коронавірусу уряд встановив режим надзвичайної ситуації в Івано-Франківській області.

    Крім того, в Івано-Франківську з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції вирішили зупинити роботу всього окрім аптек, продуктових магазинів та АЗС. А ще з 19 березня в місті перестав курсувати весь громадський транспорт.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!