Гаркота засудили на 5 з половиною років з конфіскацією майна (фото)

  • Івано-Франківський міський суд виніс вирок у кримінальному провадженні проти екс-директора департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківська Олега Гаркота, який обвинувачується за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ч. 15, ч.3 ст. 368 ККУ кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі).

    Суд визнав Олега Гаркота винним і призначив покарання у вигляді 5 з половиною років ув’язнення з конфіскацією майна, а також позбавив права займати посади у органах місцевої влади та органах місцевого самоврядування на три роки, з позбавленням 9 рангу посадової особи місцевого самоврядування.

    За цивільним позовом потерпілого підприємця Віктора Ломея, у якого вимагав хабар Олег Гаркот, підсудний повинен сплатити моральну шкоду – 550 тис. грн.

    Під час оголошення вироку Олегу Гаркоту стало погано. Він впав, для нього терміново викликали швидку.

    Нагадаємо, Олег Гаркот визнав свою вину повністю і розкаявся. Сторона обвинувачення не наполягала на ув’язненні, вважаючи, що перевиховання обвинуваченого може відбутися без ізоляції від суспільства.

    Окремою ухвалою суд зобов’язав прокуратуру додатково перевірити можливість причетності до злочину депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Балагури. Володимир Балагура був серед затриманих 9 жовтня 2010 року, у справі проходив як свідок. 

     

     

     

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!