Прикарпатський фотоклуб “Колумб” відкрив гуцулів Німеччині (фото)

  • У галереї “Новий Схід” міста Дрезден (Нмеччина) відбулася презентація фотоколекції 18-х прикарпатських фотохудожників з народного фотоклубу “Колумб” (Тисмениця). До експозиції увійшло 28 різножанрових фоторобіт, об’єднаних темою Гуцульщини. Фотовиставка зібрала аншлаг.

    Відкрили виставку привітальною промовою її куратор Матіос Шуман та його колега, головний менеджер мистецької організації “Культур Актив” Маркус Ортель. У відповідь на теплий прийом від української делегації зі словами подяки виступили голова
    Івано-Франківської обласної організації НСФХУ Юрій Бакай та голова нфк «Колумб» Тарас Дутка.
    На відкритті фотовиставки були присутні вісім членів фотоклубу “Колумб”: Юрій Бакай, Тарас Дутка, Мирослав Кушніренко, Микола Джичка, Галина Джичка, Тарас Яковин, Дмитро Петрина, Олександр Торб’як.
    Під час неофіційної частини презентації відбувся імпровізований національний перформанс – співалися коломийки під акомпанемент дримби у виконанні фотомитців Прикарпаття. Гостей пригощали українськитми канапками з салом.
    Як зазначив Мірко Зеневальд, ця акція є досить вдалим початком співпраці в рамках міжнародного проекту Східного партнерства. Адже такої великої кількості відвідувачів, як на відкритті цієї виставки, організатори проекту ще не бачили.

    Фото з сайту photocolumb.at.ua

     

     

     

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!