Справа «новорічного шумахера»: прокурор просить чотири роки

  • Відбулися судові дебати у справі Андрія Прядка, який  у новорічну ніч здійснив наїзд на вісьмох людей на «стометрівці» в Івано-Франківську біля центральної ялинки.

    Прокурор просить суд визнати винним «новорічного шумахера» за ст. 296 ч. 3 та 286 ч. 2 ККУ і призначити покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом терміном на три роки. Сторона обвинувачення вважає, що обтяжуючими обставинами у справі є скоєння злочину у нетверезому стані. Обставини, які пом’якшують покарання, є те, що Прядко відшкодував потерпілій Марії Мисюзі матеріальні та моральні збитки.

    Зазначимо, що потерпіла подала заяву про відмову від цивільного позову. Під час дебатів вона попросила суд суворо не карати обвинуваченого  та обмежитися умовним покаранням.

    Андрій Прядко ще раз попросив пробачення у дівчини, запевнив, що під час перебування у слідчому ізоляторі усвідомив скоєне. Він попросив суд врахувати його молодий вік і дати шанс довести, що він «не є шкідливим для суспільства».

     

    Нагадаємо, у ніч з 31 січня на 1 грудня Андрій Прядко зник з місця злочину. Втім, вранці сам прийшов у міліцію і пояснив, що під час ДТП був під впливом негативних емоцій, бо посварився зі своєю дівчиною. Згодом з’ясувалося, що він перебував за кермом у нетверезому стані.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!