Контролюючі органи не змогли перевірити Центральний продуктовий ринок Франківська

  • Депутати обласної ради, які звернулася із запитами у різні інстанції щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил торгівлі Центральному продуктовому ринку в Івано-Франківську, отримали лише відписки.

    Нагадаємо, на початку січня активісти ГО «Майдан» Івано-Франківської області оголосили про безстрокову акцію зробимо «Бізнес регіоналів законним». Першим вирішили «узаконити» Центральний продуктовий ринок, фактичним власником якого є депутат міськради від ПР Ігор Халаменда.

    «Чому на продуктовому ринку продають джинси і нижню білизну? Чому, забувши про безпеку, люди торгують на проїжджій частині вулиці? Там порушуються санітарні норми, продають гнилі продукти. Чи мають легальні права іноземці на цьому продуктовому ринку? Ми не хочемо беззмістовно бойкотувати. Ми хочемо зробити їхній бізнес чистим і прозорим», – зазначив депутат обласної ради Сергій Адамович.

    Відповідь Управління державної міграційної служби України в Івано-Франківській області зводиться до того, що незначна кількість працівників управління не дає можливості перевірити законність перебування на території України іноземних громадян.

    Обласне управління держсанепідемслужби відписало, що виробництво та обіг харчових продуктів підконтрольні ветеринарній службі.

    Як йдеться у листі, за підписом заступника міського голови Руслана Панасюка, у міськвиконкомі створено комісію з обстеження ринків. Зараз управління ветеринарної медицини в Івано-Франківську, міське управління МНС, інспекція з питань з захисту прав споживачів, Міндоходів управління ДПІ у м. Івано-Франківську намагається отримати погодження центральних органів на проведення перевірки на ринках.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!