Фелик: в Івано-Франківській міській раді – система поборів та хабарництва

  • Коментуючи факт затримання посадовця одного з управлінь Івано-Франківської міської ради з хабарем просто в робочому кабінеті, начальник управління МВС в Івано-Франківській області Василь Фелик висловив думку про систему хабарництва і поборів, яка склалася в міськраді. “Посадовець взяв хабар. Факти документувалися тривалий час. Тому можна виснувати, що це система поборів. Керівники міської ради мали би знати, чим займаються їхні підлеглі”, – сказав Василь Фелик.

    І попередив, що полювання на хабарників цим епізодом не завершується. “Офіційно попереджаємо хабарників: які б вони не були хитрі, працівники міліції їх відстежать і задокументують”, – наголосив Фелик.

    Нагадаємо, днями працівники УБОЗу спіймали на гарячому керівника одного із управлінь Івано-Франківської міськради, який у змові з іншим посадовцем вимагав у приватного підприємця 12 тис. грн. за сприяння у видачі дозвільних документів. 

    Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, підозрюваних затримано і вирішується питання оголошення особам про підозру та обрання щодо них міри запобіжного заходу. Посадовцям загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

  • Від початку року до реєстру досудових розслідувань внесено вже 7 кримінальних проваджень, порушених за фактами хабарництва і корупції на Франківщині. Ще в 7-ох випадках оголошено про підозру у вичненні таких злочинів. Три справи скеровані до суду.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!