Франківські студенти розпочали страйк (фото, відео)

  • Студенти трьох найбільших навчальних закладів Івано-Франківська – Прикарпатського національного університету ім. В. Стефани, медичного та технічного університетиу нафти й газу – оголосили страйк та утворили студентський штаб національного спротиву.

    Студенти прийняли резолюцію,  основною вимогою якої є звільнення від кримінальної відповідальності всіх студентів, які відстоювали свою громадянську позицію  під час Єврореволюції.

    Серед інших вимог: підвищення стипендії до рівня прожиткового мінімуму та відміни платних відпрацювань в медунівеситеті; цілодобовий доступ до студентських гуртожитків; забезпечення належних умовпроживання студентів в гуртожитках; створення студентських комісії з боротьби з корупцією та хабарництвом в  університетах; робота громадського транспорту до 24 год. та безкоштовний доступ до інтернету в бібліотеках та гуртожитках ВНЗ.

    У разі невиконнання вимог цих вимог студентсво просить  долучитися до страйку викладачів та вимагатиме звільнення керівників вищих навчальних закладів.

    Ініціатори страйку передали резолюції керівникам ВНЗ. Наразі студенти розмістилися в народному домі «Просвіта», де розпочалося формування студентської та жіночої сотні на підтримку Євромайдану. Студенти заявляють, що не підтримують жодну політичну силу і не співпрацюватимуть з ними.

  •  

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!