В Івано-Франківську вийде книга про Євромайдан (фото)

  • У березні у книгарнях з’явиться книга «Євромайдан. Хроніки відчуттів», видана Івано-Франківською літературною агенцією «Discursus». До збірки увійшли тексти Тараса Прохаська, Івана Ципердюка, Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Юрія Винничука.
    “Ці тексти – авторські колонки, що публікувалися у газеті «Галицький кореспондент» та на сайті ТСН, вони хронологічно реагують на події Євромайдану з листопада і до сьогодні. Кожен есей є реакцією письменника на ту чи іншу подію”, – розповів упорядник збірки Василь Карп’юк, який, до речі, також є регулярним автором нашої газети. 
    «Згодом буде чимало політологічних, історичних досліджень тощо. Не забаряться і художні твори. Коли я читав есеї авторів книжки ще в періодиці, мені здалося, що отакі живі відчуття є дуже цінними. Це не репортаж, не белетристика, а саме емоції живої людини. Але не просто людини, а письменника-мислителя, – зауважив Василь Карп’юк. – Ідея виникла ще в грудні. З того часу відбулося ще чимало подій і з’явилося ще багато класних текстів».
    На обкладинці книги – дівчина із зав’язаними очима зшиває український прапор, що символізує цілісність України. Ідею Оксани Галушки допомогли втілити модель Іванна Берчак, фотографи Ярема Проців та Юрій Бакай, дизайнер Микола Шкварок.
    Видання підтримали Роман Ткач (Клуб 17) та Андрій Романчук (юридична компанія “Moris Group“).

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!