Визначили лауреатів обласної мистецької премії імені Лукавецького

  • Переможців у двох номінаціях – «Образотворче мистецтво» та «Архітектура», – обрали на засіданні комісії з призначення щорічної премії у галузі образотворчого і народного мистецтва, архітектури і дизайну імені Ярослава Лукавецького.

    Зокрема у номінації «Архітектура » лауреатами премії стали представники села Гвізд Надвірнянського району, їх відзначили за спорудження церкви Преображення Господнього. Архітектор проекту – Ярослав Дяків, конструктор – Іван Фітель, скульптор – Володимир Довбенюк.

    У номінації «Образотворче мистецтво» на звання лауреатів претендували дві кандидатури. Це художниця Тетяна Павлик, подана Івано-Франківською обласною організацією Національної Спілки художників України, авторка численних графічних творів, виконаних за творами класиків української літератури – за цикл акварелей «Дорогою додому». Та художник Галина Вінтоняк, пропонована Коломийською Спілкою майстрів народного мистецтва «Журавка» – за створення мистецьких творів. Перемогу віддали Тетяні Павлик.

    «Безперечно роботи Павлик сильніші, вони мають власне «я». Роботи іншого кандидата – ще учнівські. Це  премія за високе мистецтво, тому вибір тут одностайний – за сильнішого кандидата», – відзначив керівник обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко.

    Премія імені Ярослава Лукавецького є найвищою в області відзнакою за вагомий внесок у розвиток образотворчого (живопис, скульптура, графіка), народного, декоративно- ужиткового мистецтва, архітектури і дизайну.

  •  

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!