Після 5 годин “дружньої бесіди” росіяни відпустили журналіста Олега Криштопу

  • Журналіст 5 каналу Олег Криштопа, якого разом зі знімальною групою затримали російські прикордонники при перетині українського-російського кордону, нарешті вийшов на зв’язок.

    Як зазначив у коментарі “Галицькому кореспонденту” Олег Криштопа, зараз він уже на пункті пропуску, вирушає в Україну. Росіяни затримали їх на 5 годин. Втім, на питання, в якому вони статусі – затримані чи підозрювані в чомусь – російські прикордонники відказували, що це лише “дружня бесіда”. Ця бесіда тривала 5 годин.

    Нагадаємо, про затримання Олега Криштопи і знімальної групи 5 каналу повідомив колега журналіста Святослав Цеголко. “Нашого журналіста Олега Криштопу не пустили до Росії. За словами дівчини Олега, на кордоні сказали: він персона нон-грата. Олег поїхав на кордон Чернігівської області в районі населеного пункту Семенівка-Клімово знімати російські танки”, – повідомив Цеголко. Це сталося приблизно о 12-30. 
    Крім того, було затримано водія знімальної групи. Причиною стало те, що з його гаманця випали наліпки Майдану, коли він діставав документи на пункті пропуску.

    Після цього, за словами Даниленко, водія затримали для дачі пояснень. Станом на 14:20 з усією знімальною групою було втрачено зв’язок. З Криштопою і оператором втратили зв’язок 12-30.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!