Франківський виконком планує підняти тариф на маршрутки до 3 гривень і запровадити квитки

  • Сьогодні, 15 травня, члени виконкому проголосували за те, щоб розглянути питання підняття тарифу на перевезення. Однак розглядати його не хотіли, тому що розуміли: воно не пройде. Вчора планувалося, що на виконкомі буде міський голова Віктор Анушкевичус та його заступник Руслан Панасюк. А сьогодні вони не прийшли.

    Перевізники теж розуміли, що питання не буде підтримане, але ще трохи почекати відмовилися. Відтак пригрозили завтра зупинитися на технічний ремонт.

    Ремонт – це не страйк. Його вони прирівнюють до безперервної ходьби по пішохідному переходу. Відтак вважають, що за це їх не будуть карати. А карати виконком погрожує розриванням договорів та оголошенням нових конкурсів.

    Чи вистачить на такий страйк перевізникам духу – побачимо. Адже до тепер вони тільки погрожували, а коли чули про нові конкурси, то виходили на маршрути. А це означає, що не так їм зле, як вони говорять.

    До речі, рішення виконком підготував велике, із 12 пунктів. У ньому йдеться не тільки про підняття тарифу до 3 грн. та зменшення годин для необмеженого перевезення пенсіонерів (час з 11 до 14 год.), а й про якість.

    Зокрема, виконком планує зобов’язати департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку забезпечити одночасне внесення змін до договорів та паспортів маршрутів. У змінах: до 1 вересня 2014 року перевізникам накажуть обладнати автобуси приладами GPS-моніторингу та двома відеореєстраторами, впровадити “обілечування” пасажирів і навіть обладнати автобуси іменними пристроями компостування визначеного зразка.

    Крім цього, виконком планує до 1 січня 2015 року обладнати зупинки інформаційними табличками з номерами маршрутів та розкладами руху автобусів.

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!