Віктор Анушкевичус скористався адмінресурсом для самоагітації (фото)

  • 15 травня перед проведенням зустрічі з Віктором Анушкевичусом у Інституті туризму ПНУ ім. В. Стефаника спостерігач ОПОРИ на фото зафіксував оголошення про те, що явка на зустріч з кандидатом для працівників і студентів обов’язкова. Оголошення було розміщене на інформаційному стенді інституту.

    «Цей факт можна розцінювати, як використання адміністративних способів впливу на персонал інституту і студентів для забезпечення присутності громадян на агітаційному заході або агітацію під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями», – зауважує Іваан Маруняк, координатор ОПОРИ на Івано-Франківщині.

    Закон України «Про вибори народних депутатів України» Стаття 74, частина 4: «Забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії – суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями».

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!