Роман ГРИГОРЧУК: «Чим складніше, тим цікавіше»

  • Один з найкращих вітчизняних футбольних тренерів останніх років, коломиянин Роман Григорчук провів черговий успішний сезон за кермом одеського «Чорноморця», про що засвідчило п’яте підсумкове місце «моряків», яке гарантувало участь у Лізі Європи. Після завершення чемпіонату 2013-2014 Роман Йосипович поділився з «ГК» враженнями від зіграних матчів та думками про майбутнє команди.

    Про завершальну гру проти «Карпат»…

    – Ми розуміли, що теоретично нічия нам давала гарантію грати в єврокубках, і водночас ми хотіли залишитися на п’ятому місці – це перше місце після топових команд. Це місце дає нам змогу починати в єврокубках з третього відбіркового раунду і, таким чином, забезпечує можливість добре підготуватися.


    Про матчі без вболівальників…

    – Загалом, футбол кращий з глядачами. Вони повинні бути. Це соціальне явище, і без уболівальників футбол неповноцінний. З іншого боку, ми розуміємо, що переживаємо поганий період. Я сподіваюся, він скоро закінчиться, ми будемо грати з глядачами і футбол буде таким, як має бути. Для «Чорноморця» найкраще грати вдома, де у нас настільки позитивна атмосфера, що вона додає азарту, стимулює, спонукає бути відповідальним, змушує показувати хорошу, якісну гру. Мій вибір – домашні ігри тільки вдома і з глядачами.


    Про сезон 2013-2014…

    – Я надзвичайно задоволений тим, що ми знову в єврокубках, що витримали дуже складний період, перебороли багато негативних речей і втрималися на цьому високому місці. Для «Чорноморця» потрапляння в єврокубки – це величезне досягнення. Своїй команді я не можу ні в чому дорікнути, я її дуже люблю. Ми опинилися в складній ситуації, коли з команди пішла ціла плеяда гравців. Футболісти, які залишилися, показали себе дуже гідно. Я знімаю перед цією командою шапку. Коли стало складно, тоді стало дуже цікаво. Ці слова я сказав і своїм підопічним. Для того, щоб стати топ-клубом, потрібно дуже багато факторів, тому не можна судити тільки за останніми іграми, ми можемо говорити тільки про якийсь час. А якщо брати ігри, то це дуже вузьке питання. Можу сказати лише одне: ми піднялися на непоганий рівень, і найголовніше – нам вдалося на ньому втриматися.

  • Про найближчі плани…

    – Від 19 травня у нас канікули, футболісти «Чорноморця» йдуть відпочивати. Ми зберемося разом 15 червня, а вже 16-го числа у нас буде медогляд, і після обіду заплановано тренування. За підсумками сезону, ми знову потрапили до єврокубків і змушені грати на двох фронтах. Хто б не пішов з команди у міжсезонні, на їхнє місце прийдуть інші гравці. Команду, яка грала весняну частину, я дуже люблю і хотів би, щоб вони залишилися. Нам і так потрібно доукомплектовуватися, а якщо ще піде хтось із цих хлопців, то у нас буде ще більше вимог до комплектації. Один із напрямків розвитку клубу – це залучення молодих футболістів.

    Про майбутній чемпіонат України…

    – Днями прочитав, що український чемпіонат посідає дев’яте місце у рейтингу національних першостей. І я собі не уявляю, щоб у чемпіонаті України було десять чи дванадцять команд, це неправильно. Шістнадцять команд – це мінімум, який повинен бути! Може, має бути і більше учасників. Так, у таких невеликих країнах, як Австрія та Латвія, виступає 10-12 команд, але тепер порівняйте кількість населення цих держав і кількість населення України. Футболу у нас має бути більше, ніж є зараз, і вже точно не менше.                                                                                                                           Підготував Марко БАБИК 

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!