Івано-Франківська облрада вимагає заборонити компартію за державну зраду

  • Звернення до Президента, Верховної Ради та Генпрокуратури з вимогою заборонити Комуністичну партію України ухвалила сьогодні, 6 червня, сесія Івано-Франківської обласної ради.

    Депутати розцінюють КПУ як структуру, що «своєю діяльністю сприяє поширенню сепаратизму і тероризму в Україні та створює підгрунтя для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в інтересах Російської Федерації». Вони вважають, що в умовах, коли наша держава перебуває у стані неоголошеної війни, а агресія з боку Російської Федерації наростає, діяльність політичних сил, які відверто підігрують Москві, «є державною зрадою і не може залишатися безкарною».

    «Продовжується розгортання і реалізація кримського сценарію, який став можливим у зв’язку з багаторічним насаджуванням комуністичної ідеології, що є фашистською, людиноненависницькою у своїй теорії та україножерною на практиці», – мовиться у зверненні.

    Депутати вимагають негайного виконання ст.37 Конституції України та ст.5 Закону «Про політичні партії в Україні», якими визначено, що утворення і діяльність політичних партій забороняється, якщо їхні програмні цілі або дії спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету й територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров’я населення.

    «Просимо Верховну Раду, Президента України, органи, що стоять на сторожі конституційного ладу, забезпечити мир і спокій українському народу і якнайскоріше припинити діяльність Комуністичної партії України як такої, що несе в собі загрозу національній безпеці держави», – сказано у зверненні.        

  •  

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!