Акція « За мир в Україні» замість фестивалю культур

  • Сьогодні, 14 червня, на Вічевому майдані відбулася акція «За мир в Україні». Спершу організатори міжнародної молодіжної організації AIESEC планували провести традиційний фестиваль культур, який щорічно відбувався в Івано-Франківську. Одним із фрагментів фесту є іноземні студенти – волонтери. Цього літа вони не приїхали через політичну ситуацію в країні. «Вони не повірили, що у нас в місті зараз усе мирно та спокійно», зазначив президент організації Богдан Гутиря. Тому майже в останній момент організатори вирішили вперше змінити концепцію традиційного заходу та зробити актуальну акцію на сьогоднішній день « За мир в Україні». У рамки програми входить: місцеві танцювальні колективи, музикальні гурти, конкурси, феєрверки та виконання гімну України.
    «У такий спосіб, ми покажемо нашим іноземним студентам, які не приїхали, що ми звичайні люди, не воюємо, прагнемо миру», розповів Богдан Гутиря.
    На завершенні заходу заплановано записати відеозвернення людей, у якому бути йтися про те, що вони за мир у своїй країні та у цілому світі. Відеозапис відразу перекладатимуть на англійську мову. Згодом відео надішлють студентам–волонтерам.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!