Легка атлетика: Христина Стуй перемагає на чемпіонаті Європи у Німеччині (ФОТО)

  • У Брауншвейгу (Німеччина) завершився командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Українська команда за підсумками 40 видів набрала 272 очка і стала шостою. Це забезпечило нашим спортсменам прописку в Суперлізі й на наступний рік.

     

    На командному чемпіонаті Європи в індивідуальних видах українські атлети тричі здобували перемоги, чотири рази були другими і посіли п’ять третіх сходинок. Зокрема чемпіонкою Європи стала франківчанка Христина Стуй, яка змагалася одразу в трьох видах.

     

    Найбільший успіх нашій землячці приніс виступ за жіночу естафетну команду 4х400 метрів, де українки здобули переконливу перемогу. Розганяла четвірку Дарина Приступа. Естафету у неї прийняла Анна Рижикова і продемонструвала ураганний фініш, відправила Христину Стуй на дистанцію першою. Христя разом з подругою по тренуванням, Ольгою Земляк, перемогу не віддали. Українки впевнено фінішували першими – 3.27,66 хв.
     


    Натомість на естафету 4х100 метрів Україна вийшла на старт у наполовину оновленому складі. Якщо іменами Наталії Погребняк і Христини Стуй когось здивувати було складно, то Наталію Строгову й Анну Плотіцину в цій четвірці можна було назвати новачками. Проте дівчата, схоже, про це навіть не думали. У своєму забігові вони фінішували третіми (43,49 с), але за підсумками двох посіли четверту сходинку й принесли нашій збірній дев’ять очок. А перемогла команда Нідерландів (42,95 с), яка виступала в першому забігу.

     

  •  

    Відзначилася Христина Стуй і за підсумками індивідуальних стартів, фінішувавши четвертою з бігу на 100 метрів (11,51 с), вона додала до скарбнички нашої збірної дев’ять пунктів. 

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!