Купала Фест: свято, яке трохи не організоване (Фото)

  • 5 липня на пасічнянському озері уже вдруге стартував Купала Фест. Організатори склали «помпезну» програму, а напередодні фестивалю скасували білети та зробили вхід вільним, скоротивши її.

    «Ми абсолютно змінили програму: акцент зробили на українських традиціях та відродженні національної культури. Діджеїв з програми виключили повністю. Головна сцена буде працювати до 22:00, а потім для охочих забава продовжиться на мистецькому острові, можливо аж до ранку. Відбудеться перше на Прикарпатті свято фарб «Холі», яке прийшло з Індії», – розповів організатор Іван Гуменюк.

    І не зміг пояснити, який стосунок має індійське свято фарб «Холі» до українських традицій та національного відродження…

    Як каже Гуменюк, міськрада заборонила їм продавати квитки, аргументувавши це тим, що гроші потрібні для армії, а не для розваг. Через це вони скасували виступ гурту «Тартак» та ще декількох музичних колективів. А от ціну за нічна забаву залишили. За словами організаторів ці кошти підуть на те, щоб окупити сцену (оснащення та електроенергію). Все, що залишиться піде на армію.

    Фестиваль повинен був стартувати о півдні, проте через технічні затримки сцена почала функціонувати ближче до вечора. Саме тоді розпочався фінал конкурсу патріотичної пісні, про який ми вже писали раніше. А конкурс краси перенесли на наступний день.

    «Цього року в нас набагато більша мистецька поляна, більше народних майстрів, які створюють ляльки-мотанки, вироби із соломи. У програмі буде конкурс «Купальська красуня», де дівчата продефілюють в національних костюмах. Також ми запланували велику ватру, перед якою буде квест на купальську тематику. Переможців очікує сюрприз. Чесно кажучи, у нас вийшло трохи неорганізовано, бо довелось нашвидкуруч скорочувати програму через скасування квитків», – додала Марія Салига, координатор мистецького острову та волонтерів.

    І вона була права. Вийшло справді неорганізовано. Першого дня мистецький острів практично пустував. Розчарувало, що там базуються не народні митці, як була анонсовано, а масажисти і тату-майстри. Вражала кількість пивних та продуктових яток. Через це територія біля сцени була схожа на ярмарок. Та ще більше обурило те, що музика та гамір не вщухали до півночі.

    Анна Лужна



    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!