У 5-му батальйоні запевняють, що їх ніхто не примушує йти під кулі (Фото)

  • На минулому тижні двоє військових із зони АТО, де виконує бойове завдання 5-й батальйон територіальної оборони «Прикарпаття», повернулися до Івано-Франківська. Свій вчинок хлопці мотивували тим, що батальйон не забезпечений ані харчами, ані зброєю, ані технікою. Хлопці нібито є смертниками, а тому їх треба терміново звідти забрати.

    Щоб переконатись в правдивості їх слів, журналіст «Галицького кореспондента» вирушив в зону дислокації батальйону, де наші земляки несуть службу на блокпостах. Наразі хлопці контролюють шматок дороги, поруч із кордоном.

    Командир взводу 5-го батальйону Дмитро спростував інформацію, яку розповіли журналістам двоє втікачів. Вчинок хлопців він вважає злочином. «Я не знаю, що наштовхнуло цих хлопців на це, – говорить він. – Але вони залишили зброю і позиції без вагомих причин. Не було жодної причини кидати зброю і своїх людей. А за те, що вони дезінформували тих, хто знаходяться у Франківську, вони мають відповідати. Тому що в когось хворе серце чи здоровя підірване, а вони сіють паніку».

    Командир додав, що всім людям, які прийшли в зону АТО, ще в Делятині надавалась можливість вийти зі строю. «У нас весь військовий склад – добровольці,- зазначає Дмитро, – і ніхто нікого не заставляє йти під кулі».

    Слід згадати, що 5-тий батальйон виконує завдання по забезпеченню пропускного режиму на дорогах та займається забезпеченням правопорядку. А все тому, що правоохоронні органи в Донецькій області практично відсутні.

    Проблем з продуктами харчування, бронежилетами, водою та іншими речами в хлопців немає. «Нам привозять продукти, бронежилети, воду. І допомагають нам не тільки франківські, а й місцеві жителі, у тому числі і місцевий священик»,- каже командир.

  • Все, що мають хлопці це заслуга простих людей, спонсорів  та меценатів, які допомогли військовим. Армія, кажуть, не дала хлопцям нічого, крім зброї.

    Журналіст «Галицького кореспондента» проїхав кілька блокпостів наших військових. Спілкуючись з солдатами ми довідалися, що двох втікачів в батальйоні вважають дезертирами. Бійці з першої роти оборони попросили передати втікачам «полумяний привіт» і переказати: вони ще зустрінуть їх в Івано-Франківську.

    Якщо говорити про бойовий дух хлопців, то сказати що він на високому рівні – це не сказати нічого. Не дивлячись на наявні проблеми, хлопці готові боронити свою державу. Журналіст переконався особисто, заночувавши на блокпості. Навіть у моменти коли було чутно вистріли «Градів», хлопці оперативно групувалися до оборони. Наразі вони багато жартують, спілкуючись між собою. Так ніби знаються багато років.

    Побажаймо нашим хлопцям мужності і скорого повернення додому.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!