Франківських військових годує донецьке населення

  • Днями побувавши в зоні АТО Михайло Бойчук (знаний, як «Хімік») та інші громадські діячі розповіли подробиці подорожі, а також про те, яку допомогу донеччани надають нашим військовим.

    «На тих блок-постах, де ми були, вже налагоджена співпраця з місцевим населенням, – розповідає Михайло «Бойчук». – Бійців одного із блокпостів підгодовує місцевий хоспіс, тому що центрального забезпечення продуктами харчування немає. Лише 16 липня вони мають налагодити загальноармійське постачання».

    Активісти наголошують на необхідності будь-якої допомоги військовим. Кажуть, що солдати радіють передачі з дому – шматку сала, консерві, плитці шоколаду, листу чи малюнку.

    Першочергова потреба нині є у засобах спостереження, тепловізорах, нічних біноклях, каліматори, біноклі звичайних, нічних прицілах та іншій техніці. Крім того цигарках, нижній білизні, шкарпетках, футболках, миючих засобах, адже кажуть, що спека надворі 35 градусів, а попрати речі просто немає де.

    За словами активістів, солдати раділи, коли їм привезли одноразовий посуд і не треба буде мити котелки, бо води там немає. Практично вся вода привозна, більше того – технічна. Питтєву воду періодично бійцям привозив місцевий житель, який їздив 30 км, щоб набрати воду з джерела. Щоразу 100-150 літрів, щоб вони не відчували потреби у воді.

  • Також відзначають співпрацю зі священиками православної церкви Київського патріархату – починаючи від розмови з військовими, закінчуючи продуктами харчування, цигарками та рештою речей. Військові розповідали випадок, коли один із бійців загубив свій натільний хрестик, священик зняв свій золотий хрестик і одягнув солдатові на шию, щоб той його оберігав.

     

    Ірина Федоляк

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!