Баскетбол. Франківський тренер Юрій Процюк вивів збірну України 3х3 на чемпіонат Європи

  • Жіноча збірні України з баскетболу 3 на3 повернулися з Угорщини, де грала у кваліфікації на чемпіонат Європи. Наша команда в складі чемпіонок України Аліни Ягупової, Ольги Сівакової та Оксани Рисіної виступала під керівництвом тренера Юрія Процюка з Івано-Франківська, який, одночасно, є наставником місцевого БК «Франківськ».

     

    Збірна України посіла третє місце у своїй підгрупі. По два очки наші дівчата виграли у господарок угорок та першого номера рейтингу румунок, поступилися команді Словенії і збірній Азербайджану, з якою грали відразу після поєдинку зі словенками.

     

    В чвертьфіналі українки зійшлися з сильною збірною Франції, у складі якої були чемпіонки Європи. За словами тренера збірної України Юрія Процюка, вірогідно поразка від Азербайджану зрештою зіграла позитивну роль, адже француженки після неї явно недооцінили українську команду. Наші вірно обрали тактику, витягнувши високих і стрибучих опоненток назад (приміром, проти Ольги Сівакової зростом 160 см грала суперниця зі зростом 190 см). За 1.20 до завершення основного часу наша збірна вела – 16:14, француженко перевели гру в овертайм, де влучні кидки Ягупової і Рисіної принесли збірній України перемогу і путівку на чемпіонат Європи.

     

  • «Я дякую дівчатам за те, що вони виложилися на 200%, адже вони проводили по чотири матчі в день без замін, ігри йшли одна за одною, було дуже важко», – відзначає тренер жіночої збірної України з баскетболу 3х3 Юрій Процюк. – «Дякую також Федерації баскетболу України за те, що в такий важкий час знайшли можливість відправити нас на змагання».
     


    Отже жіноча збірна України виборола путівку на чемпіонат Європи з баскетболу 3х3 який відбудеться 3-5 вересня в Бухаресті (Румунія). 

     


    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!