Громадські активісти вимагають скликати позачергову сесію обласної ради

  • Громади Долинщини, Коломийщини та Вигоди вимагають від голови ОДА Андрія Троценка та голови обласної ради Василя Скрипничука подбати про забезпечення наших земляків з батальйону «Прикарпаття» усім необхідним у зоні АТО. Громадські активісти сформували звернення до очільників області.

    «Внаслідок проведення АТО на Сході України на території нашої області було сформовано 5-й батальйон територіальної оборони «Прикарпаття», в складі якого перебувають також і представники Долинської району.

    Але основною небезпекою для особового складу Прикарпатського батальйону є неспроможність з легким озброєнням, в умовах повної відсутності броньованої техніки, мінометів чи гармат, фортифікаційних та інших інженерних споруд протистояти супротивнику, який застосовує масовані обстріли важкою артилерійською зброєю та системами залпового вогню.

    У зв’язку з цим, рішуче вимагаємо від Вас наступного:
    – звернутись до вищого керівництва держави та ЗСУ з питанням про негайне забезпечення 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» відповідною механізованою технікою, або ж його підсилення іншими спеціалізованими підрозділами;
    – у випадку неможливості реалізації цього завдання домогтися передислокації батальйону у більш безпечне місце;
    – звернутися до Кабінету міністрів України з вимогою розблокувати рахунки державного казначейства з акумульованими на них благодійними коштами для нужд та потреб ЗСУ в цілому та 5-й батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» зокрема.
    Про вжиті заходи та їх наслідки просимо повідомити нас не пізніше 28 липня 2014 року».

    У випадку ігнорування вимог громадських активістів люди обіцяють перекрити дороги державного значення.

  • У телефонній розмові з журналістом “Галицького кореспондента” громадські активісти розповіли що голова ОДА Андрій Троценко разом з ними написав заяву на ім’я голови обласної ради з проханням скликати на понеділок позачергову сесію обласної ради.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!