В Івано-Франківську з’явилася веломапа міста

  • Віднедавна на Прикарпатті можна скористатися новим сервісом http://maps.if.ua/, спрямованим на те, щоб зробити місто кращим, доступнішим, наглядно скоординувати проблемні місця, а також систематизувати різні проекти щодо розвитку велосипедного руху в Івано-Франківську.
    На разі, проект має два підрозділи – веломаршрути та велопарковки. Перший показуватиме, якими вулицями міста частіше всього користуються велосипедисти. Інший – де є встановлені велопарковки, щоб можна було залишити двоколісний транспортний засіб.
    Автор проекту, Андрій Черніков, розповідає, що ідея виникла завдяки одному проекту для таксі. «Для його реалізації треба було вивчити роботу з google.maps, – коментує ініціатор. – І я відкрив для себе безліч можливостей цього інструменту. Проект в нас не вдався, але знання залишились».
    Андрій Черніков пригадує, що на одному із велоднів отримав карту міста, де організатори попросили намалювати ті маршрути, які використовували учасники. Так і зародилася думка втілити проект, щоб велосипедисти могли відразу додавати й бачити створені маршрути. Ну а щодо велопарковок, то вони теж були на поверхні. «Зауважив, що немає велопарковок біля навчальних закладів, що дуже дивно, – продовжує ініціатор. – Подальшими кроками стане підтримка реальних проектів, таких як створення велодоріжок, а також позначення небезпечних місць. Згодом хочу привернути увагу до катастрофічної ситуації з паркуванням автомобілів у місті».

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!