В Яремчі отруїлося 19 дітей

  • Вчора, 11 серпня, в місті Яремче Івано-Франківської області до міської лікарні потрапили 19 дітей, які оздоровлювалися в комплексі «В гостях у принца».

    Діти приїхали із Києва й перебували у спортивному таборі, проживаючи в згаданому закладі. Вік дітей від 8 до 13 років. Як розповідає заступник головного лікаря по медичній частині Яремчанської центральної міської лікарні, Василь Йосипчук, маленьким пацієнтам діагностували харчову токсикоінфекцію. Точніший діагноз можна буде поставити через три дні, коли будуть готові результати баканалізу.

    «Діти поступили до відділення вчора ввечері близько 17 години з харчовим отруєнням, – розповідає Василь Васильович. – На місце зразу ж виїхали працівники Державної санітарно-епідеміологічної служби, взяли всі необхідні показники. Стан дітей наразі задовільний».

    За словами заступника головного лікаря дітей можна виписувати, але так, як виникли питання щодо харчування, поки що діти залишаються в лікарні.

    Цікавим є те, що згаданий заклад є в чорному списку готелів, який створили користувачі закладів громадського харчування і відпочинку в інтернеті. Особливі нарікання – на умови перебування, неналежного стану кімнат і харчування. Тож варто запитати, хто обрав такий готель для оздоровлення 60 дітей шкільного віку і за якими принципами його шукали?

     

    Ірина Федоляк

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!