В Івано-Франківську діти малювали для військових (Фото)

  • Виявляється, що потреба українських військових в листах підтримки аж ніяк не менша за будь-яке матеріальне і технічне забезпечення. Про це заявляли не одні волонтерські організації Івано-Франківська. Саме тому на стометрівці сьогодні, 17 серпня, в другій половині дня громадська організація «Громадська ініціатива Галичини» спільно з дитячо-юнацькою студією енергетиків стали ініціаторами написання листів українським воякам та створили всі умови для бажаючих підтримати військових своїми творчими малюнками.

    «Щойно викинула інформацію в Фейсбуці про проведення заходу в місті – одразу отримала прохання від декількох волонтерських організацій передати їм частину зібраних листів і малюнків. Вони безпосередньо займаються забезпеченням військових необхідним і повідомляють, що саме в такій моральній підтримці відчувається великий дефіцит», – говорить Людмила Лінник-Савка, представник громадської організації.

    Щойно молодь дитячо-юнацької студії разом з її керівником Наталею Чаплинською поставили столики і розклали все необхідне, як почали підходити перші бажаючі залишити своє повідомлення нашим солдатам. Такими виявилися малята дошкільного віку, малюнками яких почала заповнюватися виставлена на бруківці скринька. Пізніше матуся п′ятирічної Насті Красняк повідомила, що дівчинка намалювала вже п′ять робіт і не збирається зупинятися.

  • Перехожі дуже цікавилися процесом. Відбувалося спілкування між учасниками і виявилося, що до написань побажань і слів підтримки долучилися не лише місцеві, а й жителі Луганської, Донецької областей і навіть одесити. Не можна не відзначити і моменту єднання сімей однією справою. Часто над створенням одного послання працювали представники різних поколінь. Доки діти малювали аквареллю українські прапори, серця і квіти, дорослі писали свої звернення до військових.

    Будемо вірити, що наші листи і малюнки стануть гідною підтримкою і натхненням, яких так потребують українські вояки.

    Світлана Радченко

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!