Експериментальний фестиваль опришків “Оле Довбуш” проведуть цими вихідними

  • Сьогодні, 19 серпня, організатори фестивалю Волі “Оле Довбуш” презентували програму. Його проведуть 23-24 серпня і це буде родинне свято із вогнищами, карпатськими наїдками та легендою, що ожила.

    «Довбушфест – це тема для креативу, творчості, та новизна, що має привабити людей. Доба опришківства  – невідємна частина героїки Європи, адже в кожній країні є власний Довбуш, тому розраховуємо, що свято стане близьким також іноземним туристам», – каже директор фестивалю Віля Чупак.

    Головна атракція фестивалю – хода, що пройде середмістям. Вона складатиметься з трембітарів, народного оркестру, опришків, що їхатимуть верхи на конях та возах. Основне  театралізоване дійство відбуватиметься на, так званому в народі, Майдані революції – це площа перед ОДА, там спорудять сцену. В перший день фестивалю на сцені виступатимуть гурти київський «Кому Вниз», івано-франківський «КораЛЛі» та ужгородський «308». Наступного дня зі сцени лунатимуть  патріотичні пісні в дитячому виконанні. Буде і газда свята символічний Олекса Довбуш, щоправда хто буде Довбушем організатори не зізнаються.  

    В міському управлінні туризму переконані, що на фестиваль та відзначення Дня незалежності України в Івано-Франківськ приїде понад 15 тисяч туристів. Володимир Устинський каже: «Довбушфест збільшить фестивальний туризм на Прикарпатті, адже він буде першим, вже на наступний тиждень відбудеться свято вина та винограду, а ще через тиджень – свято хліба».

    Зважаючи на ситуацію в країні бюджет фестивалю “Оле Довбуш” із 300 тисяч гривень скортили до 100 тисяч гривень, 30 тисяч гривень на облаштування сцени, інформаційну підтримку та оренду інвентаря виділили з міської казни, решту коштів – профінансували добродійники.

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!