Віце-мер Франківська намагався врегулювати конфлікт між мешканцями та свободівським забудовником

  • Аби врегулювати конфлікт між мешканцями вулиць Відкрита і Марійки Підгірянки, сьогодні, 3 березня, в Івано-Франківську під головуванням першого заступника міського голови Зіновія Фітеля відбулося засідання комісії.

    У комісію ввійшли працівники департаменту містобудування та архітектури, «земельники», депутати міської ради, представники забудовника («Санліт-Захід» – підприємство, яке очолює депутат облради від «Свободи» Роман Яковина), юрист МВК та представник від мешканців.

    Нагадаємо, що напруга навколо будівництва у центральній частині міста виникла через наміри приватного підприємства «Санліт-Захід» збудувати шестиповерхівку в дворі, оточеному старими будинками. Люди занепокоєні майбутньою долею своїх помешкань та виступають проти забудови подвір’я, де знаходяться господарські приміщення, якими вони постійно користуються.

    Як сказав головний архітектор міста Володимир Гайдар, в умовах і обмеженнях прописано чотириповерхову споруду на 24 квартири. Забудовник має укласти договори з мешканцями будинку, який найбільш наближений до забудови. У них він зобов’язується виселити людей, які мешкають у “бараці”, сусідньому з забудовою, і забезпечити їх площею не меншою, ніж передбачена в техпаспорті.

    Таких договорів наразі є тільки п’ять.

    Попри те, що департамент містобудування та архітектури дав містобудівельні умови та обмеження на чотириповерхову споруду, представник ПП “Санліт-Захід” Василь Дейчаківський зізнався, що вони планують будувати шестиповерховий будинок… Які підстави таких планів – наразі не зрозуміло.

    Однак, запевнив Василь Дейчаківський, “Санліт-Захід” готовий із кожним мешканцем спілкуватися і домовлятися. Мовляв, хай люди приходять в офіс підприємства (вул. Мазепи, 35), показують документи і шукають компроміс.

    На те, щоб забудовник домовився з мешканцями, Зіновій Фітель дав два тижні.

    3.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!