Франківські депутати вирішуватимуть долю ділянки біля міського озера (ФОТО/ ВІДЕО)

  • Сьогодні, 10 березня, в Івано-Франківську на засіданні комісії зі спірних питань генерального плану обговорили призначення земельної ділянки біля міського озера (зі сторони вулиць Короля Данила, Ленкавського, Південний Бульвар, Гурика).

    Згідно з внесеними пропозиціями організації “Центр розвитку міста” та Іваненко Є.Я., громадськість просить фахівців залишити цю ділянку як зону зелених насаджень або ж збудувати тут спортивний зал чи дитячий садок. Як відомо, ця земельна ділянка в оренді і на ній планують будувати багатоквартирні будинки.

    За словами представника будівельної компанії “ВамБУД” Миколи Ковальчука, уже розроблений проект будівництва, який передбачає облаштування спортивних залів, кортів, катків та ін. Як переконує Ковальчук, усе – для спільного користування.

    Проте після перегляду проморолика забудови провідні архітектори міста забракували проект, зазначивши, що потрібно в три рази зменшити забудову, щоб паркова зона не перетворилася на мікрорайон. 

    На голосування винесли дві пропозиції. Перша – облаштувати територію з частковим розподілом житлових та зелених зон, друга – згідно з чинним генпланом, залишити її як зону зелених насаджень. Жодну із пропозицій фахівці не підтримали. Чи віддавати ділянку під забудову, чи залишати її як зелену зону –  тепер депутати вирішуватимуть на сесії Івано-Франківської міськради. 

    10.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!