Місцеві активісти за круглим столом обговорили проблеми фінансування медицини

  • Роль медицини Івано-Франківська в системі єдиного медичного простору обговорюють сьогодні на круглому столі. Участь у заході взяли громадські активісти, лікарі-практики, керівники медустанов, представники медуніверситету, департаменту охорони здоров’я ОДА, виконавчої та представницької влади області та міста.

    «До цього часу система будувалася по вертикалях, за галузевим принципом. Тому в місті багато закладів, які мають державне, відомче, комунальне підпорядкування. Кожен працює в силу своїх можливостей, але утримувати ці заклади важко, є багато проблем», – переконаний заступник головного лікаря Івано-Франківська Володимир Вовчук.

    Лікар пояснив, що система єдиного медичного простору – це інтегрована система медичних закладів, які діятимуть за єдиними правилами. Цей медичний простір повинен акумулювати ресурси, яких дуже бракує, тож зробити його дієвим можуть лише зміни в фінансуванні  та перехід на страхову медицину. Окрім того, система єдиного медичного простору усуне дублювання медичних послуг.

    Організатором обговорення стала ГО “Поступовий гурт франківців”.

    11.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!