У Франківську тариф на вивіз сміття планують підвищити до 9 гривень (ВІДЕО)

  • Сьогодні, 12 березня, івано-франківський виконком розглянув ряд питань, які стосуються тарифів на вивіз побутових відходів.

    Після тривалої дискусії члени виконкому так і не прийняли єдине рішення. Наразі лише погодили, що в Франківську, як і в інших цивілізованих містах, сміття вимірюватимуть кілограмами, а не кубами.

     

    Члени виконкому дискутували щодо тарифів на захоронення відходів для КП «Полігон», а потім вирішили зробити перерву до вівторка.

    «Не буде тарифу на захоронення відходів – не буде тарифу для населення. Пропоную зробити перерву до вівторка та доопрацювати проект», – зазначив перший заступник міського голови Зіновій Фітель.

    Також своє бачення висловили присутні на виконкомі перевізники.

    «Може, нам теж взяти перерву до вівторка? Ми віддавна просимо підвищити тариф. Комусь досить “рявкнути” – і їм відразу ж тариф підвищують, як вони хочуть. А те, що сміття вивозять, – то таке…» – обурився один із перевізників.

  • Головною темою дискусії стало збільшення тарифу. Згідно з новими розрахунками, франківцям доведеться щомісяця сплачувати за сміття 9,28 грн, якщо послугу надає АТП-0928, або ж 9,47 грн – якщо “Автоколона 2222”. Останнім часом франківці сплачували 5,85 грн та 6,41 грн відповідно. 

    За словами заступника керівника департаменту ЖКГ транспорту та зв’язку Ігоря Сенчука, таке збільшення тарифів обумовлене тим, що ціни на вивезення сміття не зростали з 2010 року, а також тим, що збільшилася вартість пального та зріс екологічний податок.

     

    12.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!