Застава за Чупірчука та Слюсара становить майже 100 тисяч гривень (за кожного)

  • Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу двом посадовцям, яких підозрюють у вимаганні та отриманні хабара.

     

    У суботу, 14 березня, до Івано-Франківського міського суду доставили двох посадовців, яких обґрунтовано підозрюють у злочині, передбаченому частиною 3 статті 368 ККУ (“Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”).

    До Івано-Франківського міського суду надійшло два клопотання про застосування міри запобіжного заходу щодо двох посадовців: Слюсара І.Г. (1950 року народження, директора міського центрального стадіону «Рух») та Чупірчука Б.В. (1959 року народження, голови Фонду комунального майна територіальної громади м. Івано-Франківська). 

    Посадовці підозрюються у вимаганні та отримані неправомірної винагороди у розмірі 7,5 тисяч гривень та $5 тисяч американських доларів відповідно. Їх було затримано безпосередньо під час отримання хабара 12 березня 2015 року.

    Суд встановив, що факт отримання хабара дійсно був і двом затриманим оголосили про підозру у вчиненні злочину.

    Таким чином, враховуючи наявність обґрунтованої підозри у вчиненні вказаними особами злочину, суд постановив застосувати щодо підозрюваних міру запобіжного заходу – тримання під вартою на період слідства, але оскільки злочин, у якому вони підозрюються, є не насильницьким, то обов’язковим є визначення грошової застави. Суд визначив розмір застави – 97440 гривень (щодо кожного), і вона може бути внесена підозрюваними чи заставодавцями у будь-який час.

    У разі внесення застави підозрювані зобов’язуються: 

    1) прибувати до визначеної службової особи – слідчого, прокурора або суду з визначеною періодичністю;

  • 2) не відлучатися із населеного пункту, в якому вони зареєстровані, проживають чи перебувають, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

    3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або праці;

    4) утримуватись від спілкування зі свідками;

    5) здати на зберігання (у разі наявності) до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон.

    Підозрювані перебуватимуть  під вартою у СІЗО Івано-Франківська.

    14.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!