Проїзд у франківських маршрутках коштуватиме 4 грн (ФОТО/ВІДЕО)

  • В Івано-Франківську мешканці міста, представники влади, громадські активісти та перевізники зібралися на обговорення підняття цін на маршрутні перевезення у громадському транспорті. А саме: з 2.75 грн до 4 грн.

    Громадський активіст Денис Квасов зазначив, що підняття тарифів не можливе, допоки не покращиться якість послуг. 

    Читайте також:

    Сенчук розповів, коли у франківських маршрутках будуть GPS-трекери (ВІДЕО)

    “Ми не проти підняття цін на проїзд у маршрутках. Зрозуміло, що потрібно  збільшувати тариф, адже виросли ціни  на паливо та мастильні матеріали. Але, як бачимо, минулого року, коли затверджувався тариф 2.75 грн, ви використали лише умову підняття цін, а щодо якості – нічого не зробили”, – зазначив активіст Володимир Кушніренко.

    Згадали під час дискусії франківці й про хамовитість водіїв, з’їзди із маршрутів, відсутність білетів, недотримання графіка. Як завжди перевізники акцентували на нерентабельності маршрутів, на тому,  що водії не заробляють, а працюють збитково. Тож голова асоціації івано-франківських перевізників Володимир Сохан запропонував будь-кому з активістів узяти автобус і попрацювати впродовж місяця, а потім зробити висновки.

    Відтак після годинної дискусії Володимир Кушніренко запропонував департаменту ЖКГ транспорту та зв’язку звернутися до бюджетної комісії із проханням виділити кошти на закупівлю GPS-навігаторів.

     

    “У міському бюджеті є не розприділених 100 мільйонів гривень. Пропоную звернутися до бюджетної комісії, щоб виділити кошти і забезпечити перевізників GPS-навігаторами, а вони лише мають утримувати їх”, – зауважив Кушніренко.

    “Якість послуг важлива, ми сподіваємося, що новий конкурс допоможе вирішити це питання”, – зауважив заступник директора департаменту ЖКГ Ігор Сенчук.

     

    Чи платитимуть франківці чотири гривні за проїзд у маршрутках, визначатиме виконком. 

    16.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!