На громадське обговорення забудови зеленої зони біля міського озера прийшли сотні франківців (ФОТО/ВІДЕО)

  • Сотні іванофранківців прийшли на обговорення забудови зеленої зони біля міського озера.

    Спершу модератор окреслив принципи обговорення, зауваживши, що головними будуть повага та гідність.

    Журналіст та представник ініціативи “Вільне озеро” Наталія Голомідова зазначила, що вражена кількістю людей, які прийшли на обговорення.

    “Це такий експеримент, адже подібного діалогу заради вирішення суперечної ситуації ніколи не було. Ми вирішили започаткувати новий формат для розв’язання проблемних питань”, – наголосила Голомідова. 

    Відтак окреслила потребу в такому громадському обговоренні, нагадавши присутнім, через що виникла проблема.

    За словами Наталії Голомідової, проект «Вамбуду» – лише один із варіантів того, як можна облаштувати зелену зону. Втім, франківці вважають, що на зелену зону в цьому проекті виділено замало місця.

    Зі свого боку головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар зазначив: приємно, що є бажання вести діалог і конструктивну розмову. Також розповів, як відбувалися слухання щодо коригування генерального плану Франківська, зокрема ділянки біля міського озера.

    Володимир Гайдар повідомив, що земля в оренді у Ріяфета Гасимова – площею 1,8 га, а також 4 га – у ТзОВ “Гаразд Україна”.

    Ковальчук Володимир, директор фірми “Вамбуд”, представив попередній варіант проекту забудови ділянки біля міського озера й розповів, що  проект переглянули і зменшили забудову вдвічі. Відтак зазначив, що забудовники й орендарі готові до мінімальної часткової забудови ділянки біля міського озера. 

    Юрист, депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Чорноус навів кілька фактів незаконності забудови, яка вже розгорнута біля міського озера. 

    Він зазначив, що якщо міська рада подасть заперечення щодо подальшої оренди, то договір можуть не продовжити.

    Мешканці міста, депутати, громадські активісти мали можливість поставити питання та висловити свої думки з приводу забудови озера й документації підрядника. 

    Анатолій Мицкан, громадський активіст “Вільного озера”, зазначив, що в Івано-Франківську є значна проблема із зеленими зонами й постійно мовиться лише про будівництво. Тож активіст поцікавився, коли франківцям видаватимуть кисневі маски. Архітектор Володимир Ідак зі свого боку зауважив, що ця зона завжди була зеленою відпочинковою ділянкою. І що в місті через щільне будівництво – найменше зелених насаджень на душу населення, а на другому місці – Луганськ.

     

    24.03.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!