На Прикарпатті заборонили Опозиційний блок, КПУ та регіоналів (ВІДЕО)

  • На сесії обласної ради 17 квітня обговорили питання про заборону Опозиційного блоку в Івано-Франківській області.

     

    “Нехай ця люстрація буде показовою, ми більше до таких дій не вдаватимемося. Громада хоче змін. Тому вимагаємо заборонити на території Івано-Франківської області діяльність і символіку Партії регіонів, Комуністичної партії та Опозиційного блоку”, – заявив лідер «Правого сектора» Прикарпаття Василь Абрамів.

     

     

    Депутат облради, заступник Кавацюка Володимир Ковальчук відповів, що скасувати реєстрацію може тільки Верховний суд України…


    “Кожного третього депутата облради треба возити у смітнику”, – сказав на це депутат Олег Загурський. Він нагадав тим, хто захищав керівника обласної юстиції Василя Кавацюка, про Майдан і наші втрати. А тим, хто не був на Майдані, нагадав сторінки історії й біду, яку принесла нам Росія.

     

    «Законники! – додав Юрій Романюк. – Ваша законність обійшлася втратою життів, втратою Криму, втратою Донбасу і принесла багатотисячні жертви!.. Проститутки і чиновники сидять у кріслі і здають Україну».


    Романюк підкреслив: не буде на Прикарпатті ані Комуністичної партії, ані Опозиційного блоку. Він подав на розгляд обласної ради відповідний законопроект.


    Голова обласної ради Василь Скрипничук додав до цього списку ще й Партію регіонів. Романюк нагадав, що Василь Чуднов (голова Партії регіонів у області) ще торік заявив про ліквідацію обласного осередку. Проте з’ясувалося, що партія й досі не знята з реєстрації…


    Депутати поіменно проголосували за рішення, у якому йдеться про заборону на території Івано-Франківської області діяльності Партії регіонів, КПУ та Опозиційного блоку: за – 60, проти й утрималися – 0. Василь Абрамів подякував депутатам.

     


    Тож обласне управління юстиції тепер повинно ліквідувати осередки цих партій.

     

     

    Читайте також:

    Вулична люстрація чи народні забави?

    17.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!