У судовій справі щодо міського озера можуть взяти участь 250 тисяч франківців

  • Сьогодні відбулося перше попереднє судове засідання в праві оренди землі біля міського озера. Екс-підприємець, депутат міської ради Ріяфет Гасимов позивається до мера Івано-Франківська з вимогою укласти додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки, на якій Гасимов веде будівництво. Нагадаємо: договір оренди з Гасимовим закінчився 6 березня 2015 року, після чого на вимогу громадськості мер надіслав депутату звернення про непродовження договору оренди.

    Інтереси Ріяфета Гасимова в суді представляв приватний адвокат Валерій Селянін, а міського голову – юрист міськради Надія Кедик. Позиції позивача та відповідача сьогодні не розглядали, адже своє клопотання про участь у суді як третьої особи висунув громадський активіст Сергій Чирва. Активіст вимагає у Віктора Анушкевичуса не укладати угоду на продовження договору оренди, бо це суперечить його праву користування природною зоною біля міського озера. Мовляв, він там гуляв і займався спортом, а після того, як ділянку обгородили парканом і на ній почалося будівництво, його права порушули.

    Суд задовільнив клопотання, долучивши Чирву третьою стороною. Представник Гасимова зауважив, що треба також в якості третьої сторони долучити міську раду, адже саме вона від імені територіальної громади є власником земель біля міського озера. Суддя задовільнив і це клопотання. Оскільки у справі з’явилася нова сторона – міська рада, судове засідання перенесли на 12 травня.

    Своїм рішенням задовільнити клопотання активіста Чирви суддя Мелещенко створила прецедент. Відтак будь-який мешканець міста може заявити, що продовження оренди з Гасимовим (укладання додаткової угоди) порушує його права користування зеленою зоною біля озера і стати третьою стороною у справі. «Давайте на наступне засідання покличемо всіх 250 тисяч мешканців міста», – зіронізував Валерій Селянін.

     

  • Присутній на засіданні юрист Володимир Чорноус зауважує, що клопотання Чирви може зіграти на руку Гасимову. «Через його ентузіазм суд затягується. Чим більше людей виявить бажання стати третьою стороною, тим довше триватиме суд. Представники забудовника можуть скористатися цим і затягувати процес, раз на тиждень подаючи позов із клопотання залучити їх як третю сторону й перенести засідання на пізніший термін. Це на руку Ріяфету Гасимову, бо він до того часу може закінчити будівництво й оформити право власності на об’єкт». З іншого боку, участь громадськості у справі надає їй більшого резонансу.

    29.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!