Володимир Чорноус: «Суддя може зупинити справу продовження договору оренди землі біля міського озера»

  • Попереднє засідання у справі за позовом екс-підприємця Ріяфета Гасимова до мера Івано-Франківська з вимогою укласти додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки біля міського озера перенесли на 12 травня.

    Юрист Володимир Чорноус прокоментував «Галицькому кореспонденту» можливий розвиток подій у суді.

    «Суддя може зупинити провадження у справі, адже сьогодні відкрито два кримінальні провадження, пов’язані з цією ділянкою. Одним із аргументів Гасимова щодо того, що договір оренди мають продовжити, – це те, що він належним чином сплачував усі роки орендну плату. Але ми знаємо, що якраз зараз триває досудове слідство у справі посадовців управління земельних відносин, які всупереч рішення суду визначили Гасимову втричі меншу суму орендної плати. Якщо визначиться, що він мав платити втричі більше, в нього виникає заборгованість за період з 2008 року – приблизно 80 тисяч на рік”.

    Юрист також наголосив: “Сьогодні  триває кримінальне провадження за фактом, що всупереч містобудівним умовам та обмеженням на ділянці, наданій в оренду під будівництво спортивно-розважального комплексу споруджується багатоповерховий житловий будинок. «Якщо судово-будівельна експертиза встановить, що є відхилення від проекту, будемо мати справу з нецільовим використанням земельної ділянки. Знову будуть підстави не продовжувати договір оренди, бо порушено умови використання землі. Отримали ділянку для одної мети, а використовують із іншою».

    «Позиція Гасимова ґрунтується також на тому, що в місячний термін від 6 березня до 5 квітня міська рада не скористалась правом подати заперечення проти подовження договору оренди землі. Але ми це право використали, тому мені здається вразливою позиція Гасимова».

    Нагадаємо: депутати міськради під тиском громадськості проголосували за те, щоб не продовжувати договір оренди земельної ділянки для Гасимова, який закінчився 6 березня цього року. Відповідний лист Гасимову, підписаний міським головою, було надіслано 31 березня.

    29.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!