У Франківську комісія обирає найкращий проект Стіни пам’яті Небесної сотні (ФОТО)

  • Цьогоріч у конкурсі проектів знака “Стіна пам’яті Небесної сотні” брали участь не тільки місцеві архітектори, а й митці з Росії та окупованого Донбасу. 

    Сьогодні, 30 квітня, в Івано-Франківську за сприяння Департаменту містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради, ГО “Народна рада Прикарпаття” та ГО “Герої Небесної сотні” відбулося засідання конкурсної комісії з розгляду проектів знака “Стіна пам’яті Небесної сотні”.

    Пам’ятний знак планують розмістити на лівому крилі адміністративного будинку в Івано-Франківську. Цю стіну вибрали не випадково, адже саме на площі перед нею відбувався Майдан у Франківську і саме тут сьогодні продовжують вшановувати пам’ять героїв. Під стіною, на якій розміщені фотографії вбитих героїв, франківці продовжують ставити лампадки та квіти.

    Нагадаємо: ще в квітні 2014 року виконавчий комітет прийняв рішення про створення пам’ятного знака героям Небесної сотні. Перше засідання конкурсної комісії відбулося у жовтні, але на розгляд подали лише три заявки, тому комісія вирішила продовжити конкурс.

    Друге засідання відбулося у грудні, було представлено вісім робіт, три з яких визнали найкращими. Тоді департамент архітектури рекомендував цим трьом учасникам взяти участь у фінальному третьому засіданні. Крім того, до фінанльного конкурсу намагалися долучити молодих архітекторів та скульпторів, які могли б запропонувати своє бачення пам’ятного знака. 

     “Мені дуже приємно, що нарешті велика кількість учасників взяла участь у конкурсі. Наша мета – вибрати найцікавішу, найглибшу за змістом композицію для вшанування пам’яті героїв Небесної сотні”, – зазначив головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар.

    Сьогодні на конкурс проектів пам’ятного знака подали 18 заявок та 20 робіт. 

    Як зазначив член комісії та заступник міського голови Михайло Верес, переможців  відзначать преміями. За І місце – 5 тис. грн, ІІ місце – 3 тис., ІІІ місце – 2 тис.

  • 30.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!