Військовослужбовець, якого затримали у Калуші з арсеналом зброї, чотири рази їздив у зону АТО

  • Сьогодні, 9 травня, очільник прикарпатської міліції Віктор Шкутов зібрав журналістів, аби розповісти деталі резонансного затримання військовослужбовця у Калуші. Нагадаємо: старшого лейтенанта затримали напередодні, а в його автомобілі знайшли арсенал зброї.

     

    Шкутов розповів, що затримання провели калуські міліціонери за участю працівників внутрішньої безпеки та Національної гвардії. За його словами, оперативники зробили контрольну закупку гранати Ф1 у 25-річного старшого лейтенанта Нацгвардії, який є командиром взводу. До слова, службу він проходив за контрактом упродовж трьох років.

     

    “За місцем проживання старшого лейтенанта і з його автомобіля вилучили 11 ручних протитанкових гранатометів, 18 гранат Ф1, 14 гранат РГД5, близько чотирьох тисяч набоїв різного калібру, бронебійні та фугасні вибухові пристрої”, – повідомив Шкутов.

     

    Військовослужбовця затримали за незаконний збут зброї. Старшому лейтенанту загрожує від трьох до восьми років позбавленння волі. Походження вилученого арсеналу встановлюється, проте головний міліціонер області зазначив, що затриманий чотири рази їдив у відрадяження у зону АТО.

     

  • У соцмережах повідомлялось про трьох затриманих, проте Шкутов пояснив: “На момент затримання в автомоблі було три особи. Двоє людей стосунку до збуту зброї не мають”.

     

    До слова, інформацію про наявність зброї у нацгвардійця оперативники отримали під час розслідування кримінального провадження у справі про обстріл гранатометом відпочинкового комплексу в селі Вістова Калуського району. Власник комплексу обстріл заперечив.

    9.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!