Франківський “Конґрес рисувальників” Альтгамер розпочав фарбами, а не золотом (ФОТО)

  • 12 травня в Івано-Франківську відкрили “Конґрес рисувальників” за участю польського художника і скульптора Павела Альтгамера. Подія відбувається в рамках першої сесії Мистецької резиденції в Івано-Франківську. Захід триватиме вісім днів і завершиться 20 травня.

     

    Спілкування на конґресі відбувається за допомогою рисунку – будь які погляди чи ідеї можуть стати основою малюнка. Під час малювання можна створювати малюнок спільно, можна замальовувати, домальовувати і перемальовувати.

     

    До слова, разом із Альтгамером до Франківська приїхали ще зо два десятки людей із різних країн світу. А сам художник сьогодні святкує свій день народження, тому прийшов із букетом бузку й трояндою. Він стверджує, що щасливий у такий день малювати серед “золотих людей”. “І я малюю золотом. Я малюю всіма кольорами золота, я ділюсь ним”, – стверджує Альтгамер. Художник перехрестив присутніх букетом і зі словами: “Розпочнемо”, –  взявся до роботи – клеїти своє зображення на стіну.

     

    Організатори конґресу запрошують усіх охочих прийти і намалювати свої переживання чи емоції. Вхід вільний для всіх, місце зустрічі – другий поверх готелю “Дністер” у центрі міста.

  •  

     

    12.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!