Депутатська комісія пропонує усунути Анушкевичуса від головування на сесії (ВІДЕО)

  • Сьогодні, 13 травня, відбулося засідання комісії з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації Івано-Франківської міської ради.

     

    Члени комісії зібрались, аби розглянути заяву депутата Ярослава Бачкура. Нагадаємо, що 31  березня Бачкур на сесії міськради зазначив, що поведінка Віктора Анушкевичуса на сесії за останню каденцію “паскудна”, і запропонував відсторонити мера від головування на сесії аж до закінчення каденції.

     

    На засідання комісії прийшов і сам Бачкур, який зачитав свою заяву. “Анушкевичус систематично, свідомо і цинічно порушує регламент міської ради. Він коментує, жартує, не надає слово. Я не збираюсь це далі терпіти. Пропоную усунути мера від головування. Нехай головує секретар Микола Вітенко. Нехай хлопець вчиться”, – запропонував Бачкур. Депутата підтримав і його однопартієць Василь Бойчук.

     

    Депутат Сергій Борзов зазначив, що міський голова порушує регламент не лише в сфері етики. “Сесія міської ради не скликається раз на місяць, як того вимагає закон. У квітні сесії не було”, – пригадав Борзов і запропонував комісії згадати і це у своєму рішенні.

     

    Голова комісії Володимир Чорноус запропонував на черговій сесії міської ради подати проект рішення, у якому вказати меру на недотримання регламенту та етичних норм.

  •  

    Михайло Сеньків, який був головою комісії з питань етики і написав заяву про своє відкликання, зазначив, що й серед депутатів є такі, які порушують регламент і систематично не відвідують засідання міськради.

     

    Вислухавши думки присутніх, комісія вирішила розробити проект рішення міської ради, у якому вказати недотримання регламенту та етики і міського голови, і “окремих депутатів”. Якщо міський голова порушуватиме норми документу, який регулює його поведінку під час сесії, його усунуть від головування. Засідання ради у той час вестиме секретар або депутат міської ради. Якщо таке рішення депутати міської ради приймуть, контролюватиме його комісія з питань етики.

    13.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!