На Косівщині люди перекрили дорогу, вимагаючи віддати її на баланс громади (ФОТО)

  • Сьогодні, 13 травня, люди перекрили всі в’їзди-виїзди з Косівського району.

    Вони паралізували рух через те, що місцеві дороги ніхто не ремонтує. Протести організували відразу в шести місцях. Ініціювала акцію громадська організація «Спільна дорога». До неї ввійшли всі 40 сільських рад Косівщини. Аби вирішити проблеми бездоріжжя, сільські голови вимагають передати дороги їм на баланс.

    «Було звернення комітету до президента, прем’єр-міністра і профільного міністерства. Відправили листи і чекаємо відповіді. На жаль, кроків поки що немає», – зазначив голова асоціації сільських голів Косівщини Григорій Лаврук.

    На місце протесту прибув перший заступник начальника Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Любомир Семенів. Пояснює: причина бездоріжжя – відсутність коштів. На утримання доріг Івано-Франківської області виділяють 73 млн грн. Це лише 15% від потреби. Окрім ямкового ремонту, інших робіт служба цього року виконувати не буде. Рух на Косівщині паралізували на дві години. Дісталося навіть сусідній Буковині. Селяни стверджують: якщо дороги не ремонтуватимуть, на акцію протесту вони вийдуть знову.

    13.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!